“Het is van groot belang dat je de juiste kettingspanning hebt om te voorkomen dat jouw ketting er steeds afvalt. De ketting mag niet te strak of te los gespannen zijn. Een handige manier om dit te controleren is door de ketting op en neer te bewegen; de kettingspanning is optimaal als de ketting ongeveer 1 cm kan bewegen.

Een goed gemonteerde fietsketting is van cruciaal belang, omdat een Cheasybike alleen een terugtraprem heeft. Een kapotte ketting kan leiden tot remproblemen en mogelijke ongelukken. Daarom is het essentieel om je ketting goed te onderhouden.”

Controleer regelmatig de spanning van jouw fietsbanden, de ideale banden spanning voor de Cheasybike is 3,5 tot 4,5 bar. Door jouw banden op de juiste spanning te houden wordt de kans op een lekke band kleiner, verleng je de levensduur van de band en fiets jij met meer comfort.

Controleer of alle spaken nog in jouw velg zitten en of deze niet los zitten. Te losse of te vaste spaken kunnen een slag in jouw wiel veroorzaken of zelfs de velg doen barsten.

Het is belangrijk dat je de verlichting goed afstelt. De magneet in het wiel en het lampje mogen elkaar niet raken. Het is de bedoeling dat de verlichting geplaatst wordt op enkele millimeters (2 รก 3 ) van de mageneet in het wiel.

Wanneer de verlichting en de magneten in de wielen elkaar iedere wielslag aantikken zullen deze sneller slijten.

De Cheasybike kan een gewicht dragen van max. 100kg.

De voordrager kan gebruikt worden om lichte spullen te vervoeren, de voordrager heeft een draagkracht van max. 10 kg.

Hoe aantrekkelijk het ook lijkt om iemand voorop jouw Cheasybike te vervoeren raden wij dit af. Dit geeft een dusdanig belasting op de Cheasybike waardoor er schades kunnen ontstaan. Daarnaast is het besturen van de fiets lastiger en is de kans op ongelukken groter. #besafe

Het stuur kan je losdraaien en op hoogte afstellen met een van de meegeleverde inbussleutels ( de grootste ). Let wel op dat je het stuur goed vastdraait, zo voorkom je ongelukken!

Het zadel kan je losdraaien en op hoogte afstellen de meegeleverde multitool. Let wel op dat je het zadel goed vastdraait, zo voorkom je ongelukken!

Stap op de fiets en strek jouw been. Zorg ervoor dat het ene pedaal omhoog staat en het andere pedaal omlaag. Zet jouw hak op het laagste pedaal. Jouw knie zou nu gestrekt moeten zijn. Als je in deze houding recht op het zadel zit, is het een goede hoogte.

Het benodigde gereedsschap is aanwezig in een doosje in de doos. Een schroevendraaier uit jouw eigen gereedschapskist is handig om de verlichting op de juiste manier af te stellen.

Dit kan verschillende oorzaken hebben. Zet het voorwiel er opnieuw in en draai de moeren van de naaf handvast, zorg er uiteindelijk voor dat de dopmoeren stevig aangedraaid worden.

Irritant! Waarschijnlijk is de spanning van jouw ketting niet goed. Deze kan je zelf spannen, mocht je hier niet uitkomen kan de fietsenmaker jou altijd helpen.

Momenteel zijn er nog geen elektrische Cheasybikes. Het CheasybikesTeam is wel de mogelijkheden naar een elektrische variant aan het onderzoeken.